U utorak, 10. travnja 2012. u našem samostanu sv. Josipa u Tučepima održan je 34. međuprovincijski susret provincijskih predstojnica i odgajateljica naših triju provincija hrvatskog govornog područja: Splitske, Mostarske i Bosansko-hrvatske.


Susretu su nazočile: s. Ivanka Mihaljević, provincijska predstojnica Provincije Prečistog Srca Marijina Sarajevo, s. Leonka Bošnjak Čovo, provincijska predstojnica Provincije Presvetog Srca Isusova Split, s. Zdenka Kozina, zamjenica provincijske predstojnice Provincije Sv. Obitelji Mostar, te sestre odgajateljice: s. Ljubica Stjepanović, s. Ivka Lučić, s. Marija Mihaljević, s. Karolina Bašić, s. Milka Čotić i s. Petra Bagarić. U ime Vrhovne uprave na susretu je sudjelovala s. Ana Antolović, vrhovna savjetnica.


Pozdravnom riječi dobrodošlice uime sestara Bosansko-hrvatske provincije, domaćina susreta, okupljenima se obratila s. Ivanka Mihaljević naglasivši važnost međuprovincijskog susreta koji ima za cilj pronalaziti uvijek iznova zajedničke putove naše franjevačke prisutnosti i djelovanja u Crkvi i društvu. Vrhovna savjetnica s. Ana Antolović u svom obraćanju, između ostaloga, prenijela je pozdrave vrhovne predstojnice s. Klare Šimunović kao i cijele Vrhovne uprave. Podsjetila je da će se sljedeće godine na planu Družbe održati susret odgajateljica, te potaknula na moguće pripreme, prijedloge i sugestije za spomenuti susret.


U prijepodnevnim satima intenzivno se radilo na Franjevačkom obredniku redovničkog zavjetovanja Školskih sestara franjevki Krista Kralja. 


Euharistijsko slavlje u 11.45 sati predslavio je Fra Ivica Omazić, gvardijan franjevačkog samostana u Zaostrogu. Naše življenje je povlašteno mjesto lomljenja kruha na zajedničkom putu koje je nepresušni izvor kršćanskog nadahnuća i poslanja u svijetu, kazao je fra Ivica.


U popodnevnim satima razgovaralo se o početnom i trajnom odgoju osvrnuvši se na odgojne skupine početne formacije. Odgajateljice su podnijele izvješće o radu kroz proteklu godinu iz kandidature, postulature, novicijata i juniorata, te okvirno dogovorile zajedničke susrete, duhovne vježbe i seminare. Na području trajnog odgoja razgovaralo se o duhovno-formacijskom programu prigodom obljetnica redovničkih zavjeta.


U zacrtavanju planova za rad u narednoj godini dogovorene su neke konkretne smjernice za rad u pastoralu mladih kao i pastoralu duhovnih zvanja.


Zahvalne zajednici sestara u Tučepima za gostoprimstvo, sudionice susreta pohodile su svetište Gospe Lurdske u Vepricu gdje su izmolile Večernju molitvu i završile susret.


                                                


S. Marija M.

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

srpanj 2024
P U S Č P S N
« lip.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox