Hrvatska katolička misija Mainz (HKM) 24. studenoga 2019. proslavila je svetkovinu Krista Kralja. Ujedno je proslavila i četrdeset godina organiziranog zbornog pjevanja. Sveto Misno slavlje u crkvi sv. Bonifacija, na kojoj se Hrvati iz te misije okupljaju na središnje Misno slavlje, predslavio je voditelj misije fra Jure Zebić.
Fra Jure je na početku Misnog slavlja na poseban način pozdravio članove zbora: „Danas je dan zahvale, dan sjećanja i dan nade. Zahvaljujemo Bogu za darove pjevanja i ustrajnosti u dijeljenju toga dara s drugima. Neki od vas, poput vaše voditeljice s. Dionizije Tomas, već od samih početaka gorljivo i ustrajno promičete sakralnu glazbu i liturgijsko pjevanje ovdje u ovoj crkvi sv. Bonifacija. Odvajate vrijeme i vaše strpljenje za neumorne probe koje imate svakoga tjedna kako biste liturgijska slavlja učinili zanimljivijima, ugodnijima uhu i Bogu na slavu. Danas je ujedno i dan sjećanja na prve početke, na prikupljanje prvih članova, na pokušaje učenja prvih nota, slaganja prvih glasova, prvih ostvarenja. Vjerojatno se danas sjećate sa sjetom, prebirete u svojim glavama tko je sve bio tada s nama. Tko sve bijaše na početku. Koliki su od onih koji su bili na početku sada u zajedništvu s Kristom Kraljem na nebesima. Danas ćemo moliti i za njih. Danas je i dan nade. Jučer smo sudjelovali na smotri dječjih zborova i zborova mladih u Ludwigshafenu. Više od sedamsto sudionikaokupilo se na tom susretu. S njima su bila i naša djeca. Vjerujemo i nadamo se da će se neki od tih sedamsto jučer predstavljenih priključiti članovima velikih zborova i na taj način nastaviti slaviti Gospodina kao što ga sada slave kao djeca“, istaknuo je fra Jure.
U Misnom slavlju su se zahvalno prisjetili voditelja misije: fra Stjepana Pavića, fra Stanka Dotura, fra Petra Vučemila, fra Josipa Bebića, fra Josipa Klarića, fra Ante Bilića i sadašnjeg voditelja misije fra Jure Zebića, koji je omogućio proslavu četrdeset godina crkvenog zbora. Zahvala je upućena i voditeljicama crkvenog zbora Školskim sestrama franjevkama Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina: prvoj voditeljici s. Dioniziji Tomas te s. Krešimiri Skopljaković, s. Dragici Ljubos i sadašnjoj voditeljici s. Dioniziji Tomas. Zahvalili su i orguljašu dr. Jozi Majdandžiću, koji s radošću prati zbor na liturgijskim slavljima od 1994. Zahvalili su svim članovima zbora koji se trude oko liturgijskog slavlja dolazeći na probe pjevanja ulažući svoje vrijeme. Zahvala je upućena i djeci, mladima i roditeljima.
Na svetoj Misi pjevao je mješoviti zbor pod vodstvom s. Dionizije Tomas i orguljskom pratnjom dr. Joze Majdandžića. Sestri Dioniziji i dr. Majdandžiću su u znak zahvale predani prigodni darovi.
Na kraju Misnog slavlja mješoviti zbor, zbor djece i dvije djevojke uz pratnju gitare, izveli su nekoliko skladbi. Nakon Svete mise za sve je organiziran objed uz druženje.
Misija je u tom povodu objavila i prigodnu pjesmaricu. Izbor pjesama uradila je s. Dionizija Tomas, a pjesmaricu je tehnički uredila misijska tajnica Marija Lovrić Holenda, prenosi mrežna stranica zivazajednica.de. (ssf)

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox