Vrhovna predstojnica s. M. Klara Šimunović letom aviona Rim – Zagreb (via Split) te Zagreb – Sarajevo oko 22 sata stigla je u međunarodnu zračnu luku Sarajevo gdje su je dočekale provincijska predstojnica s. Kata Karadža i zamjenica provincijske predstojnice s. Lidija Jurišić. U kratkoj noćnoj vožnji kroz Sarajevo, od Butmira do Bjelava 85, s. Klara je stigla u provincisijsko sjedište gdje su je dočekale sestre zajednice zajedno s kućnom predstojnicom s. Gracijom Žabić koja joj je uime zajednice izrazila dobrodošlicu.
Nakon što je s. Klara osobno pozdravila svaku sestru, u kapeli Prečistog Srca Marijina poklonile su se Isusu u Svetohraništu te izmolile molitvu „Blagoslov sv. Franje“. Provincijska predstojnica s. Kata izrazila je riječi dobrodošlice uime svih sestara Provincije, na poseban način bjelavske zajednice i osobno, te zaželjela da ovaj pohod prati Božji blagoslov kao i svaku sestru Provincije.
Nakon pozdrava uputile su se u blagavaonu gdje su se zadržale u kratkom ugodnom razgovoru i osvježenju. Sestra Klara prenijela je pozdrave sestara iz generalne kuće, na poseban način od s. Samuele Klaić, vrhovne tajnice, i s. Maje Ivković, koja je na studiju u Rimu.
S obzirom da se nalazimo u jubilarnoj godini – 150 godina od njezina utemeljenja – kanonski pohod Vrhovne predstojnice našoj Provinciji od 18. veljače do 25. travnja 2019. godine odvijat će se pod geslom Jubileja Hvalite Gospodina, zahvaljujte i služite njemu u poniznosti. Sestra Klara osobno i zajednički će susresti sestre Provincije, pohoditi svaku zajednicu, osim zajednica sestara u Münchenu i Mainzu koje će pohoditi u svibnju o.g. Zajednicu sestara u misijama u Africi s. Klara je posjetila netom što su sestre došle u Ugandu mjesto Rwentobo i s njima boravila od 5. do 17. siječnja 2019. godine.
Jutarnjom molitvom časoslova, euharistijskim slavljem i zazivom Duha Svetoga 19. veljače započeo je prvi radni dan kanonskog pohoda Vrhovne predstojnice. Euharistijsko slavlje u 7 sati predslavio je fra Nikica Vujica, definitor i ekonom Franjevačke provincije Sv. Križa Bosne Srebrene, u zajedništvu sestara zajednice, sestara zajednice Bjelave 43 i s. Kerubine Kapular koja je na službi u franjevačkom samostanu na Kovačićima. Uslijedio je zajednički doručak i ugodni razgovori. U 9 sati s. Klara susrela je i razgovarala s provincijskom predstojnicom s. Katom nakon čega je nastavila pojedinačne susrete sa sestrama zajednice.
U popodnevnim satima vrhovna predstojnica s. Klara i provincijska predstojnica s. Kata bile su u službenom susretu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim Vinkom kardinalom Puljićem. Kardinal Puljić je u razgovoru izrazio svoju zahvalnost Gospodinu za djelovanje školskih sestara franjevki na prostorima Bosne i Hercegovine te je na kraju ohrabrio sestre da zajedno sa svim članicama družbe budu vjerne svjedokinje karizme koju im je Bog povjerio.
U nastavku dana s. Klara je nastavila s pojedinačnim susesretima sestara u zajednici na Bjelavama 85.
Molimo Gospodina da, zagovorom sv. Franje i sv. Klare, blagoslovi kanonski pohod Vrhovne predstojnice s. Klare našoj Provinciji kako bi u nastavku života i djelovanja svaka sestra i svaka zajednica riječima Marijina hvalospjeva klicala pohvale Bogu za sva primljena dobra „Velika nam djela učini Gospodin“.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox