Duhovna obnova za franjevačku mladež iz Bugojna održana je od 28. lipnja do 1. srpnja 2022. na otoku Prviću kraj Šibenika na temu „Izvezi na pučinu“ (Lk 5,4). Voditelji su bili fra Jure Šekerija, duhovni asistent FRAME Bugojno, s. Ivanka Mihaljević, vjeroučiteljica te prof. Gorana Pocrnja.

Program je obuhvaćao svakodnevno sudjelovanje u molitvenom zajedništvu, određenim zaduženjima i rekretivnim aktivnostima. Čitanje Biblije, razmatranja, molitva krunice, sakrament sv. ispovijedi, slavljenje euharistije na kojoj je frama animirala pjevanje, bili su neizostavni dio duhovne obnove. Misno slavlje predvodio je fra Jure, te bio na raspolaganju mladima za osobne razgovore i sakrament pomirenja.

Božja riječ razmatrana u ambijentu morskog žala, omogućila je sudionicima duhovne obnove da se osvrnu na svoj život, te u svjetlu Riječi izgrađuju dublji odnos prema Isusu, bližnjima i samima sebi. Kroz ponuđeni biblijski sadržaj i nagovore sestre Ivanke mladi su imali priliku iskusiti radost dijeljenja, zajedništva i posvjedočiti kako se ono najdublje između Boga i čovjeka događa u molitvi i tišini. Otisnuti se od plićaka i izvesti na pučinu, zaveslati na duboko, sudionicma je podarilo iskustvo istinskog susreta i odmora u Božjoj blizini.

Prof. Gorana pobrinula se za organizaciju posjete gradu Šibeniku te nekim znamenitostima kao što su: Prvotna palača obitelji Gallibiani pretovrena u Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova „Civitas sacra“, katedrala svetog Jakova, muzej i crkva sv. Frane – Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Nikole Tavelića. Pri povratku svome Bugojnu franjevačka mladež, zajedno sa svojim voditeljima,  posjetili su Sinj i svetište Gospe Sinjske.

U završnom osvrtu, na koncu duhovne obnove, framaši su izrazili zahvalnost svojim voditeljima kao i domaćinu don Boži Škemberu, župniku župe Prvić Luka.

Otok Prvić, rodno mjesto Sluge Božjeg fra Ante Antića, veoma je pogodan za održavanje duhovne obnove. Crkva svete Marije od milosti u kojoj se nalazi grob poznatog hrvatskog izumitelja i biskupa Fausta Vrančića, potom Memorijalni centar Fausta Vrančića, tri kapelice između kojih se održava godišnja procesija i crkva sv. Jelene Križarice pomažu da se na ovom otoku doživi odmor duše i tijela.

Petar Kolovrat

potpredsjednik Frame Bugojno

 

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

veljača 2024
P U S Č P S N
« sij.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  
WordPress Video Lightbox