U našem duhovnom centru u Bugojnu od 11. do 13. svibnja 2018. godine održan je molitveno-odgojni seminar za djevojke 7. i 8. razreda osnovne škole. Seminar je vodila i animirala s. Ivona Sliško u suradnji sa s. Ines Vujica i sestrama iz zajednice, a tema je bila Isus u oluji. Na seminaru su sudjelovale  djevojke iz župa Podhum,  Kupres, Jajce, Bučići, Rankovići, Nova Bila i Vitez.

Evanđeoski ulomak  Isus u oluji Mk 4,35 – 41 je bio poticajni tekst za rad  u skupinama, a potom  i sekcijama (likovnoj, glazbenoj, plesnoj, dramskoj). U ovom radu do izražaja je došla moć i ljepota otvorenosti u susretu, snaga zajedništva i kreativnost djevojaka. Na ovom seminaru djevojke  su imale priliku  iz svakodnevice prijeći prijeko  i povući se u tišinu, osamu i molitvu. Prepoznati svoje strahove i oluje. U molitvi se povjeriti Isusu  koji nas može osloboditi straha i tjeskoba. Kroz poticajne  i prigodne filmske  prikaze i prezentacije izmjeniti misli, osjećaje i komentare. Naučiti servirati stolove za objed, prati posuđe, posluživati kod objeda i par dana provesti bez mobitela.

Što su djevojke rekle o seminaru?

„Posebno od svega izdvajam osobnu i zajedničku molitvu u kapelici. Osjećaj i ljepota koju neću nikada zaboraviti“ (I.R)

„Odlazim sa seminara u vjeri da s Bogom, ako ga molim i vjerujem u Njega mogu činiti i učiniti sve što od mene traži. Sve što Bog želi od nas i očekuje je to da mu vjerujemo i uzdamo se u njega.“(M.K)

„Zajedničku molitvu pred Presvetim nikada neću zaboraviti. Na molitvi su me prelazili trnci od glave do pete. Za vrijeme molitve smo bili kao jedna obitelj. Osjećala sam  neopisivu ljubav prema svim djevojčicama.“ (Ana Marija Topalović)

„Naj više su mi se svidjele radionice i sekcije. U zajedničkom radu smo se zbližile i opustile“ (Anđela Miličević)

„Drago mi je da sam u tišini kapelice i molitvi razgovarala s Bogom i rekla mu sve svoje strahove“  (M.S)

„Cijeli seminar mi se dopao. Sve je bilo dobro. Upoznala sam mnogo novih djevojaka i naučila puno o svojoj vjeri. Hvala sestrama što su nas pazile i bile blage.“ (Ema Bult)

„Hvala sestrama što su nas učile kako servirati stol, posluživati hranu, prati posuđe i biti zahvalni za kruh i hranu.“ (N.G)

„Na seminaru sam stekla nova prijateljstva i obnovila svoju vjeru .Najviše mi se svidjelo kada smo u tišini pisali svoje strahove na papire i pravili svoju lađu, a onda sve zajedno otišle do rijeke i svaka svoju lađu u koju je stavila svoje strahove pustila u rjeku, da otplove daleko.“ (Iva Slipac)

„Seminar ću prvenstveno pamtiti po prijateljstvima koja sam sklopila u samo tri dana. Najviše mi se svidjelo naše druženje i  prijateljstvo. Hvala s.Ivoni, s.Ines  i svim sestrama za ovaj seminar“ (D.A)

s. Ines Vujica

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox