Frama HKM Wiesbaden posjetila humanitarnu udrugu „Fra Mladen Hrkać“ u Zagrebu

Treća nedjelja adventa podsjeća nas da je radost temelj cijelog adventa, ali i da bi radost trebala biti jedna od glavnih odrednica svakog čovjeka. Upravo s tom istinskom radosti u srcu, framaši iz Wiesbadena odazvali su se na poziv humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“ koja provodi prvu u nizu „Škola volontiranja za Hrvate u iseljeništvu“.

Jedan dio mladih iz Wiesbaden, zajedno sa s. Gordanom Davidović, krenuo je u petak 14. prosinca u Zagreb kako bi se upoznali s Udrugom, njenim članovima, volonterima i korisnicima, dok su nas preostali framaši pratili svojim molitvama.

Iako smo se prethodno vrlo dobro informirali o radu i djelovanju humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“, tek kada smo došli u Zagreb, dobili smo potpunu sliku i doživjeli onaj istinski susret s čovjekom u potrebi.

Humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ osnovana 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu. Pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, troškova prijevoza, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka pri nastavku školovanja.

Prvog dana našeg boravka u Zagrebu s gospodinom Ivanom Soldom, predsjednikom, i nekoliko članova Udruge, posjetili smo djecu koja su na liječenju u bolnicama Srebrenjak, KBC Zagreb i Zavodu za dječju hematologiju i onkologiju te im podijelili prigodne poklone za Božić. Naše prisustvo mnogu dječicu je obradovalo te smo im uz gitaru i pjesmu poželjeli brz oporavak i povratak kući. Posjetili smo i smještajne kapacitete Udruge gdje borave korisnici i njihove obitelji. Imali smo priliku osjetiti i zajedno blagovati u pučkoj kuhinji „Dom Svetog Antuna“.

U subotu, nakon svete mise Frama Wiesbaden sudjelovala je na sjednici Skupštine Udruge u Franjevačkom samostanu u Dubravi, gdje smo se upoznali sa planovima Udruge za sljedeću godinu. Nakon sjednice družili smo se s članovima Udruge, volonterima, kao i framašima iz Dubrave.

Nedjelju smo iskoristili za zajednički odlazak na svetu misu u zagrebačku katedralu, gdje smo posjetili grob blaženoga Alojzija Stepinca te se zahvalili za ovo adventsko vrijeme.

Pomozimo zajedno geslo je humanitrane udruge „Fra Mladen Hrkać“, a mi smo, iako u vrlo kratko vrijeme osjetili upravo to; ljubav i zajedništvo prema svim ljudima, osobito onima koji su u potrebi.

Marijana Šunjić, framašica

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

lipanj 2024
P U S Č P S N
« svi.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
WordPress Video Lightbox