Gdje i kako susrećemo Boga?


U petak, 27. rujna, slavljem sv. mise, započele su, u našem samostanu u Gornjoj Tramošnici duhovne vježbe na kojima su sudjelovale naše postulantice i novakinja s odgajateljicom. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Miro Jelečević, član franjevačke provincije Bosne Srebrene i profesora na franjevačkoj teologiji u Sarajevu.


Duhovne vježbe su uvijek iznova prilika ići ususret Bogu tamo gdje smo ga zadnji put ostavili jer nam on upravo odonud ide u susret. Prilika je to susresti se također i sa svojom nutrinom s kakvom stojim pred Bogom. Govoreći o životu, pozivu, susretu s Bogom kao i o zavjetima, duhovnik je vodeći nas i hrabreći u našem traženju Boga, naglasio kako ga uvijek možemo susresti na putu koji nas vodi drugima. Bog nas čeka tamo gdje smo spremni dopustiti da drugi nađu mjesto u našem životu. Koliko smo kadre susresti se s Kristom toliko smo autentične. Obogaćene takvim iskustvom susreta možemo ići susretati druge  i drugačije.


Odvojene od svakodnevice, usudim se reći i bezbrižne, jer su brigu o nama ovih dana vodile naše sestre iz zajednice u Tramošnici, koristile smo svaku priliku susresti Gospodina u njemu samome (njegovoj riječi i euharistiji) i u drugima (sestrama i jedna u drugoj).


Sretna okolnost našeg zajedničkog susretanja bila su i slavljenja imendana s. Arkanđele, kućne predstojnice na sopomendan Svetih Arkanđela i postulantice Anđelke na spomendan Svetih Anđela Čuvara. Slavljenje imendana na dan nebeskih zaštitnika uvijek je prilika da pokažemo koliko živimo za druge, koliko znamo i želimo Boga susretati u drugima.


Hvala sestrama u Gornjoj Tramošnici što su nam sestrinski otvorile vrata samotana i vrata srca. Iskazale su nam svu gostoljubivost i sve učinile da smo se osjećale, ne kao gošće, već više od toga, dio zajednice. Od srca im hvala.


Potaknute jednostavnošću i ljubavlju Svetog našega Oca Franje prema svakom stvorenju budimo radost i donosimo ljubav jedni drugima. Duhovne vježbe završile su 3. listopada, pred svetkovinu Sv. Franje.

U ime sestara iz Gornje Tramošnice zajedno s nama sudionicama duhovnih vježbi upućujemo svima iskrene čestitke za svetkovinu Svetoga Franje.


 


S. Ivka Lučić


 


 

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

ožujak 2023
P U S Č P S N
« velj.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox