Duhovne vježbe za kandidatice i postulantice Mostarske i Bosansko-hrvatske provincije Školskih sestara franjevki održane su od 4. do 8. srpnja 2022. u zajednici Školskih sestara franjevki Splitske provincije u Trpnju na otoku Pelješcu. Tema je bila „Duhovni poziv“, a duhovne vježbe je vodio don Alen Keri, svećenik Dubrovačke biskupije i župnik u župi sv. Petra i Pavla u Trpnju. Kao pratnja kandidaticama i postulanticama na duhovnim vježbama  bile su i odgojiteljice  s. Slavica Barbarić i s. Ana Antolović.
Naš put je započeo u našoj zajednici u Tučepima gdje smo se susrele sa sestrama ove zajednice, ali smo imale i priliku upoznati i druge sestre naše provincije, uključujući i sestre iz naših misija u Ugandi, koje su tamo bile na odmoru. Nakon toga nastavile smo svoj put u Trpanj gdje nas je, osim tople dobrodošlice s. Ivke Piplović i drugih sestara ove zajednice, dočekala i s. Lidija Bernardica Matijević,  provincijska predstojnica. Sestra Lidija je ukazala na važnost čvrstog unutarnjeg duhovnog života kako bi, bez obzira s čime se susreli tijekom života, ostale postojane i vjerne u onome najvažnijem – odnosu s Bogom.
Tijekom duhovnih vježbi promišljale smo o duhovnom pozivu na primjeru sv. Petra apostola. Don Alen je Petrov put i promjene od „Šimuna“ do „Šimuna Petra“ prikazao na vrlo živ i jednostavan način kako bi ukazao na dinamiku i izazove, ali i Božje vodstvo kroz svaku etapu životnog poziva i poslanja. Tih nekoliko dana bilo je ispunjeno molitvom, euharistijskim slavljima, klanjanjima, predavanjima i vremenom provedenim u tišini i osami pa je tako i samo ozračje omogućilo svakoj od sudionica da čuje Božji glas i oplemeni svoj nutarnji odnos s Bogom. U petak, 8. srpnja, na povratku iz Trpnja posjetile smo Međugorje gdje smo hodočašćem na brdo ukazanja zaključile naše duhovne vježbe.
Zahvalne smo Bogu na svakom provedenom danu i milosnom vremenu, a zahvaljujemo i don Alenu koji je vodio naše prve duhovne vježbe te našim sestrama u Trpnju na srdačnom gostoprimstvu i sestrinskoj brizi za nas.

Lucija Jelić, kandidatica

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

kolovoz 2022
P U S Č P S N
« srp.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
WordPress Video Lightbox