Duhovna obnova za odrasle

Duhovna obnova za odrasle na temu „Zdravo, milosti puna!” održana je 8. prosinca 2019. u Duhovnom centru sestara franjevki u Bugojnu. U suradnji sa s. Ines Vujica susret je animirala i vodila s. Ivana Džambas.
Misli vodilje duhovne obnove su bile: iščekivanje, nada, obraćenje, radost susreta i spremnost služenja. Došašće nas poziva da uskladimo svoj život s logikom Isusa Krista i njegovim evanđeljem. Bog hoće da se pouzdamo u Njega, da hodimo u njegovoj nazočnosti, da se priljubimo uz njega i svoj život predamo u Božju volju poput proroka Izaije, Ivana Krstitela i Marije koji su velike ‘figure’ došašća. Oni su navjestitelji, oni strpljivo čekaju, oni su angažirani Božji suradnici.
Nadahnuće za osobnu vjeru, radosno iščekivanje obećanog Mesije i život u tišini smo prepoznavale u životu Blažene Djevice Marije, koja je pristala na suradnju s Bogom i tako omogućila i nama da možemo naći pravi odgovor na Božji upit i traženje, ali i da možemo naći prave odgovore na naša pitanja. Bez straha, bez skrivanja, bez bijega znajući da nas je Bog pogledao i prije nego smo postale sposobne za odgovor. Po Marijinom odgovoru i mi smo sposobne za odgovor. Po njezinoj vjeri nama je data mogućnost vjere. Marija je postala prostorom susreta Boga i čovjeka. Njezino ponizno tijelo postalo je prebivalište Vječne Riječi.
Bog se u Mariji ponizio i postao jedan od nas po Isusu Kristu. Sin Božji ostavlja nebo i dolazi na zemlju i traži izgubljenu ovcu, traži mene da Bogu vrati moje srce. Marija – Bezgrešna je slika Crkve i svakog kršćanina, ona tumači i naš život: otrgnuti se vlasti zla i ući u zajedništvo Božje ljubavi, neke su od misli koje je istaknula voditeljica obnove s. Ivana.
Duhovna obnova je završena molitvom u sestarskoj kapeli u kojoj su sudionice molile Boga, po zagovoru Bezgrešne, da udijeli snage za izaći iz sebe i prihvatiti Njegovu volju; da se po Marijinu primjeru živi uvijek isključivo za Boga i iskreno mu se odgovori: „ Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!” Također molile su i za milost da sve riječi budu svete kao Marijine, da razgovori budu uvijek sveti i korisni bližnjima. Zahvaljivale su Bogu, izvoru i uzoru kršćanskog života, za Njegovu stalnu prisutnost u životu, za njegovu ljubav kojom ljubi i želi se nastaniti u svakoj osobi.
ssf

Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox