U Župi Svete Obitelji u Zagrebu održana je 7. prosinca 2019. duhovna obnova krizmanika koju je vodila s. Mara Matanović u suradnji sa župnikom vlč. Ivicom Zlodijem, vjeroučiteljicama Violetom Raguž i s. Radmilom Ilinović. Tema duhovne obnove bila je Došašće – priprema srca za Božić.
Moolitveni početak obnove temeljiose na riječima proroka Izaije: Glas viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staze. Nakon uvodne molitve krizmanici su promišljali o Isusu koji čovjeku ide u susret, o vlastitom srcu, grijehu, o miru u duši, praštanju, molitvi i vlastitoj savjesti. Sami krizmanici ustvrdili su kako je potrebna i nužna promjena vlastitog srca kako bi Novorođenom kralju u njemu bilo lijepo i ugodno.
Nakon plodnog zajedničkog rada, uslijedilo je gledanje filma koji prikazuje Božje milosrđe prema grešniku. Kroz scenske prikaze u filmu krizmanici su mogli vidjeti kako Božja ljubav uvijek čeka, prihvaća i beskrajno voli. Potrebno je samo da se čovjek prepustiti Božjoj riječi koja će ga voditi na putu života. Tada će se biti sposobno Bogu predati i svoje strahove, muke, probleme, nemire, greške, lutanja…, tada će se biti sposobno izaći iz tih situacija preobraženi i novi ljudi, Božji ljudi.
U nastavku obnove, kroz meditaciju o udovima tijela – ruke, noge, oči, glavu, usta i srce – mladi su se zaustavili nad vlastitom savješću. Posvjestili su da su iskrenost i istina važni za slobodu iznutra, slobodu srca i duše i za novi korak danas. Voditeljica je napomenula da se u tom raspoloženju obrate Duhu Svetom za snagu i za vodstvo Božjeg svjetla.
U vremenu pauze, u ugodnom druženju kroz razgovor i igru, krizmanici su imali priliku za međusobnim kvalitetnijim upoznavanjem i povezivanjem.
Na kraju, krizmanici su imali mogućnost pristupiti sakramentu svete ispovijedi. Vrhunac obnove bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Zlodi. U homiliji Župnik je naglasio važnost povezanosti s Bogom u svakom danu te sve potaknuo na ustrajnost na Božjem putu.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox