Posjet Nacionalne ravnateljice Papinskih misijskih djela u RH

 Na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Trećeg franjevačkog reda, slavili smo u našoj kapeli svetu misu koju je predslavio naš župnik fra Aphrodis Rumanyika. S nama su bile s. Ivana Margarin, FDC, i njezina rođena sestra Marina Maršić. Sestra Ivana, Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u posjeti je Ugandi, a došla je upoznati djelovanje misionara i vidjeti mjesta gdje djeluju. Zanimalo ju je i naše djelovanje u misijskoj zajednici te je u pratnji sestara obišla neke dijelove sela i dobila barem osnovnu sliku našega mjesta.

Sestra Ivana je zahvalila nama sestrama što se, obilazeći selo, pobliže upoznala s našim projektima i djelovanjem. Sljedeći dan smo s njom i drugim sestrama Kćeri Božje ljubavi provele dan u prirodi i razgledavanju nacionalnog parka „Queen Elizabeth“. Bilo je to lijepo i ugodno druženje. Na kraju dana pozdravile smo s. Ivanu i njezinu sestru Marinu. One nastavljaju posjećivati druge zajednice slijedeći svoj program, a mi smo se vratile svojoj kući.

 

Proslava svetkovine Krista Kralja

 U našoj zajednici u Rwentobu proslavile smo euharistijskim slavljem u našoj kapeli svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga. Svetu misu predslavio je župnik u koncelebraciji s fra Petrom Mburu, gvardijanom samostana u Rushooki. Molile smo za sve naše sestre u Družbi, a posebno za sestre triju provincija koje slave 100 godina od osnutka svojih provincija (Maribor, Split, Lemont).

Župnik je u svojoj propovijedi potaknuo na zahvalnost Kristu Kralju. Osvrnuo se na misna čitanja i kazao da Isus nije kralj po ljudskim mjerilima – onaj koji vlada, onaj koji je moćan. Naš Kralj je kralj mira, pomirenja, ljubavi i služenja. Na kraju mise braća franjevci su nam čestitali patron Družbe i zahvalili za sve sto činimo u misijskom djelovanju. Uslijedio je zajednički objed i ugodno druženje.

s. Kata Karadža

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox