U nedjelju, 29. rujna 2019., kada je cijela Katolička Crkva u Bosni i Hercegovini pozvana molitvom i na druge načine obilježiti 53. svjetski dan društvenih komunikacija u Bosni i Hercegovini, u privremenom liturgijskom prostoru u župi Banjolučke biskupije sv. Josipa u Drvaru svečano Euharistijsko slavlje predslavio je predsjednik Vijeća za sredstva društvenog priopćivanja Biskupske konferencije BiH mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH uz koncelebraciju šestorice svećenika. Novaci i postulanti Hercegovačke franjevačke provincije su animirali liturgijsko pjevanje, čitali misna čitanja i molitvu vjernika. Na obilježavanju Dana medija sudjelovala je i naša s. Kristina Marijanović.
Liturgijsko slavlje izravno je prenosila Radio Marija Bosne i Hercegovine čiji su signal preuzeli Radio Livno, Radio Herceg Bosne i Radio Mir Međugorje. Svetu misu popratila je i ekipa Federalne televizije. Iz Sarajeva je došla i ekipa Katoličkog tjednika i mrežne stranice Nedjelja.ba.
U homiliji biskup Vukšić podsjetio je da već dulje od pola stoljeća svake godine rimski biskupi, u povodu Svjetskoga dana društvenih komunikacija, posebnom porukom izravno se obraćaju cijeloj Katoličkoj Crkvi, kao i svakom njezinu članu ponaosob, a neizravno također cijelomu svijetu i svim ljudima. Osvrnuo se također i na ovogodišnju Poruku pape Franje za Dan sredstava društvenih komunikacija pod naslovom: „Od zajednice na društvenoj mreži do ljudskih zajednica“ kao i na aktualnu situaciju u Drvaru.
Biskup Vukšić je na kraju pozvao sve na molitvu: „Na kraju molimo: Po zagovoru svetoga Franje Saleškoga, zaštitnika novinara, i po zagovoru svetoga Josipa, zaručnika Bogorodičina i zaštitnika župe Drvar, neka dragi Bog učini te u cijelomu svijetu svi djelatnici u sredstvima društvenih komunikacija, svi kršćani, svi ljudi i svaka vlast dadu svoj doprinos za izgradnju i učvršćenje stvarnoga zajedništva i sloge među ljudima. Neka promiču dostojanstvo i prava ljudske osobe, opće dobro i šire istinu. U njihov zagovor preporučujemo također opravdana očekivanja drvarskih katolika te živote i plemenita nastojanja svih javnih djelatnika“.
Nakon svete mise župnik Klečina bio je gostoljubiv domaćin svim medijskim djelatnicima koji su sudjelovali na Euharistijskom slavlju, a imali su prigodu susresti se i razgovarati s biskupom Vukšićem.
(kta/ssf)

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox