U subotu, 29. veljače 2020. godine u Bugojnu održana je cjelodnevna duhovna obnova za članove župskih zborova. Na ovom susretu sudjelovali su članovi zbora Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Jajce s voditeljicom s. Dubravkom Dropulja, Župe sv. Ante Padovanskog Bugojno s voditeljicom s. Ivanom Džambas i Župe sv. Martina Bučići s voditeljicom s. Vlatkom Dujmović. Zbog velikog broja zainteresiranih duhovna obnova će biti za članove župskih zborova tijekom dva vikenda.

Voditeljica duhovne obnove s. Ines Vujica cjelodnevni susret započela je s uvodom u liturgijsko vrijeme korizme te potaknula na promišljanje o korizmenom hodu otvorenih ruku – sve ono što imamo dajemo, ostavljamo, ovdje smo da primamo i dijelimo iskustvo. Drugi dio je kroz simboliku svijeće, izgorijevanja, savitljivosti, pucanja i prelamanja prikazala krhkost i izgorijevanje našeg života, ali iako savitljiva izgorijeva, drži je čvrsto povezanu fitilj. I naš život, ma kako težak, izgorijeva, no duša je ona koja nosi, povezuje s Bogom, daje snagu i tjera naprijed. U završnom dijelu pozvala je na susret sa samim sobom, svojom ranjivosti i krhkosti. Ne možemo i ne trebamo bježati od onoga što i gdje jesmo: posijani smo ondje gdje je potrebno i ovdje gdje smo posijani, rastemo. To je istina i s tom istinom se suočavamo, ne bježimo, nego otvorenih ruku, ruku u kojima sam ja, dolazimo pred Boga, pred Istinu.

Uslijedila su svjedočanstva i osvrt na ovaj susret u kojemu su sudionici iznosili svoja svjedočanstva vjere, ali i iskustvo ovoga susreta.

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Ilija Ivoš koji je u propovijedi naglasio da vrijeme koje poklanjamo za sudjelovanje u misi, na probama, vrijeme je koje poklanjamo Bogu, a Bogu dajemo najbolje, sebe kroz svoj glas i skladno pjevanje. Uistinu skladnim pjevanjem svih zborova u misi kao i u pripremama za misu i predavanje, pokazali su da probe nisu uzaludne i da se isplati svoje vrijeme ma koliko nam Gospodin podari darovati mu.

Nakon euharistijskog slavlja sudionici su ostali u druženju i sabiranju dojmova ovoga zaista vrijednog susreta, pitajući se: Kad će biti sljedeći susret?!

ssf/v.d.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox