U subotu, 7. ožujka 2020. godine u duhovnom centru školskih sestara franjevki u Bugojnu održana je cjelodnevna duhovna obnova za članove zbora Župe sv. Mihovila Arkanđela Vareš s voditeljicom s. Ružicom Marijić. Voditeljica duhovne obnove s. Ines Vujica cjelodnevni susret započela je uvodom u liturgijsko vrijeme korizme. Kroz poticajne prezentacije, razmatranje i ispit savjesti pred križem pozvala je sudionike u školu Kristova križa koji ne mjeri nego ljubi. Nadahnuće za osobnu molitvu, post, predanost u Božju volju, ljubav koja uključuje žrtvu sudionici su tražili u Isusovom križnom putu i u Isusovom životu. Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Ilija Ivoš, župnik Župe sv. Ilije proroka Kandija kraj Bugojna.

Po završetku Euharistijskog slavlja uslijedila su svjedočanstva i osvrt na ovaj susret u kojemu su sudionici iznosili svoja svjedočanstva vjere, ali i iskustvo ovoga susreta. Neka od izrečenih iskustava sudionika:

Osjećam se nadahnutom. Odlazim s ove duhovne obnove s pozitivnom energijom. Bilo bi dobro da imamo ovakvu duhovnu obnovu bar jedanput mjesečno.

Dobio sam ono zbog čega sam došao. Sve što je sestra govorila već sam čuo, ali sam danas Riječ Božju čuo i razumio na jedan sasvim drugačiji način. Po sestri je danas Riječ Božja bila živa. Hvala sestrama za ovaj dan i za ljubav.

Bog je upleo svoje prste u moj dolazak. Hvala mu!

Iznad mojih očekivanja. Posebno sam nadahnut Riječju Božjom koja je živa. Sestrine riječi su me oduševile i ponijele.

Doživjela sam ljepotu zajedništva.

Dopala mi se jednostanost s. Ines i njen temeljit i iskustven doživljaj Boga. Po sestri je govorio sam Bog i Duh Sveti.

Bojao sam se zaputiti u Bugojno zbog starosti i straha da neću izdržati vožnju. Zahvaljujući sestri i njenom nadahnutom govoru mogu nazad i još dalje.

Svi smo jednaki pred Bogom. Svaki čovjek je ljubljen od Boga i vrijedan u Njegovim očima. On nas je otkupio svojom smrću na križu. Postala sam svjesna koliko sam ljubljena.

Oduševljena sam cijelim danom. Hvala sestrama što su nam pokazale što je ljubav i što su nas potaknule na ljubav.

Vraćam se kući oslobođena strahova koji me prate kao sjena. Ovo je dan koji ću pamtiti i iz kojeg ću živjeti.

Vraćam se oduševljena kući. O svemu ću još dugo razmišljati.

Hvala sestrama za cijeli ovaj dan, za ručak i ljubav koja je postala vidljiva po njihovom zajedništvu.

Nakon osvrta na susret, sudionici su ostali u druženju i sabiranju dojmova ovoga zaista vrijednog susreta. Duhovno obnovljeni iznijeli su želju i potrebu za što skorijim susretom ove i ovakve vrste.

ssf/i.dž.

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox