U našoj provincijalnoj kući na Bjelavama 85 u Sarajevu od 20. studenoga do 13. prosinca boravio je mladi bračni par Anamarija i Blaženko Martinović iz Mostara. Naime, supruga Anamarija 13. studenoga ove godine u Klinici za porodiljstvo – Jezero u Sarajevu rodila je tri jednojajčane djevojčice, Izabelu, Anteu i Reneu (začete prirodnim putem). Doista možemo reći da su obdareni Božjim darom trostruka života i Božjim blagoslovom rođenjem triju djevojčica. Kako su bebe prijevremeno rođene, morale su biti u bolnici dok nisu dostigle određenu težinu. Djeci je bila potrebna svakodnevna bolnička njega, a roditelji su trebali dolaziti svaki dan djeci. Zbog nemogućnosti da to ostvare svakodnevno putujući iz Mostara bili su smješteni kod nas sestara na Bjelavama 85.

Za našu zajednicu ovo je bila doista Božja milost – biti dionice ove obiteljske radosti pruživši smještaj bračnom paru te olakšati početke života i zajedništva ove mlade obitelji. Zajednica sestara se svakodnevno zanimala za rast i napredak djevojčica. Također kroz njihovu obiteljsku životnu priču upoznavale smo i one nama nepoznate, a koje su nam svakodnevno donosili iz susreta s drugim obiteljima u bolnici. Doista životom se svakodnevno isprepleću različite povijesti satkanih od radosti i žalosti. Dok započinje slavlje novoga života za tatu Jusufa, istovremeno se dogodi žalost rastanka zbog neočekivane smrti majke novorođene bebe; borba malenog Lazara, rođenog nakon šest mjeseci, i agonija roditelja koji danonoćno prate tu borbu i mole Boga za snagu i milost ozdravljenja… I mnoge druge nama ispričane ljudske povijesti koje nas ne ostavljaju ravnodušnima i jednostavno pozivaju na iskorak: zahvale i molitve za sve, otvorenosti i solidarnosti za potrebite, suosjećanje sa ožalošćenima…

„Radujte se s radosnima…“ na poseban način smo doživjele danas, na spomendan sv. Lucije, kada bebe, dobivši određenu težinu i točno mjesec dana od njihova rođenja, su mogle napustiti bolnicu. U pratnji svojih roditelja te bliže rodbine, obitelj Martinović se došla pozdraviti i s nama sestrama. Naš prvi susret se dogodio u našoj sestarskoj kapeli Prečistog Srca Marijina, gdje smo svi zajedno molitvom zahvalili Bogu za sve milosti, na poseban način milost novoga života za ove tri malene sestrice, za mlade roditelje, za njihove obitelji, za sve one koji će biti dio njihova života. Ovaj nesvakidašnji događaj ostat će zapamćen kako kod nas sestara tako, vjerujemo, i kod naših dragih gostiju. Doista smo svi bili dirnuti i ispunjeni emocijama koje su izazvale i po koju suzu radosnicu. U zajedničkom ozračju radosti, nakon molitve i zajedničkog fotografiranja, nastavili smo naš susret za zajedničkim objedom.

Nakon zajedničkog druženja obitelj Martinović se uputila svome domu u Mostar gdje ih nestrpljivo čekaju njihovi najbliži, rodbina, prijatelji, susjedi… Kako i sami kažu, radosti neće biti kraja!

Zar je mogao biti ljepši dar za Božić obitelji Martinović!? Što reći pred tajnom života, pred tajnom utjelovljenja Boga u malenom Djetetu Isusu, pred tajnom svakodnevnog rađanja novoga života? „O dubino bogatstva, i mudrosti, i spoznanja Božjega!“ (Rim 11,33). Dok pokušavamo shvatiti tu tajnu, njezinu dubinu, širinu i visinu – poklonimo joj se iz dana u dan sebedarjem života. Jer sve je od Boga, po Bogu i za Boga – Njemu slava u vijeke vjekova! (Usp. Rim 11,36).

ssf

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox