Dana 23. srpnja 2020. proslavljena je 50. obljetnica dolaska Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina u Župu sv. Ane u Domaljevcu. U sklopu prvoga dana trodnevnice za patron Župe na večernjoj svetoj misi, uz mnogobrojni puk, obilježen je ovaj veliki jubilej. Sveto misno slavlje predslavio je fra Zvonko Benković, profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, u koncelebraciji fra Ante Pušeljića, župnika.

U zajedništvu s provincijskom predstojnicom s. Katom Karadža, sestrama zajednice iz Gornje  Tramošnice i sestrama koje djeluju u Župi, izrečene su zahvale Bogu za zlatnih 50 godina prisutnosti i djelovanja sestara među ovim pukom. Župnik fra Ante je zahvalio svim sestrama, koje su djelovale i koje danas djeluju, za dobro utkano u bílo ove župe.

Nažalost zbog pandemije bolesti COVID-19 nije bilo moguće proslaviti ovu obljetnicu i sa drugim sestrama koje su djelovale u ovoj Župi i koje su u franjevačkoj jednostavnosti nesebično služile Bogu i ljudima. Samo su Bogu poznate radosti, poteškoće, žrtve i trpljenja koje su doživljavale zauzimajući se za duhovne i materijalne potrebe mnogih. U prigodnoj molitvi vjernika, koje su čitali framaši, spomenuta je svaka pojedina sestra, kao i pokojne sestre, koje su djelovale u Župi te molili da sav rad i zalaganje budi blagoslovljeno novim duhovnim zvanjima.

Nakon popričesne molitve prisutnima se obratila provincijska predstojnica s. Kata iznijevši kratki pregled pređenog puta. Kroz polstoljetno djelovanje u ovoj Župi sestre su zajedno s braćom franjevcima i vjernim pukom dijelile životnu svakodnevicu, što čine i danas. Samo snagom zajedništva mogli su prolaziti i mnoge teške dana, posebno u vremenu zadnjega rata na ovim prostorima. To zajedništvo i ta povezanost je vidljiva, kazala je s. Kata.  Za sve doživljeno i proživljeno zahvalna je Bogu, za sve što su sestre učinile za braću franjevce i narod ovoga kraja, za sve one s kojima su dijelile i danas dijele svoj životni put i s kojima rade, sve na slavu Bogu i korist čovjeku. Sestra Kata je zahvalila i župljanima za njihovo življenje i svjedočenje vjere, a također ih pozvala da mole za nova duhovna zvanja.

Mnogi su čestitali sestrama ovu obljetnicu, a mladi Župe su zahvalili sestrama ovim riječima: „Zahvaljujemo svim sestrama koje su svojim prisustvom duhovno obogatile našu Župu i uvijek bile tu za nas mlade i sudjelovale u našem odrastanju i odgoju!“

Neka dobri Bog podari sestrama još puno plodnih godina djelovanja u ovoj posavskoj župi na izgradnju Kraljevstva Božjega i dobro vjernog puka.

SSF

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

svibanj 2024
P U S Č P S N
« tra.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
WordPress Video Lightbox