Na svetkovinu Svete Obitelji, u nedjelju 26. prosinca 2021. euharistijskim slavljem u večernjim satima proslavljen je patron i 25 godina kuće sestara u Bučićima. Euharistijsko slavlje u samostanskoj kapeli, koja je posvećena Svetoj Obitelji, predslavio je fra Jozo Marinčić, provincijalni ministar Franjevačke provincije Sv. Križa Bosna Srebrena u koncelebraciji fra Drage Pranješa, gvardijana franjevačkog samostana u Gučoj Gori, i fra Slavka Petrušića, župnika u Župi Duha Svetoga u Novoj Biloj. Uz sestre zajednice na slavlju su sudjelovale: s. Željka Dramac, provincijska predstojnica, s. Mira Bliznac, zamjenica provincijske predstojnice, s. Ivana Pavla Dominković, provincijska savjetnica i tajnica Provincije te neke od sestara koje su rodom iz Bučića. Liturgijsko pjevanje i čitanja animirale su sestre zajednice.

Na početku misnoga slavlja fra Jozo je uputio riječ pozdrava, zahvalio sestrama za sve što čine služeći i djelujući u Bučićima. Ujedno je sestrama čestitao patron kuće i naslovnika kapele kao i 25. obljetnicu osnutka redovničke kuće u Bučićima.

U homiliji fra Jozo je pozvao na poklonstvo Novorođenom Spasitelju, moleći da sve nas, našu redovničku zajednicu obuzme Kristova ljubav. U ovom božićnom vremenu pozvani smo naviještati Kristov dolazak kao svjetlo koje rasvjetljuje tamne trenutke našega života. „Svojim držanjem, svojim životom, mi govorimo i svjedočimo ljubav Božju na ovoj zemlji“,  kazao je fra Jozo.  Također, prisjećajući na minule godine sestarskog djelovanja u župi Bučići kao i 25 godina sestarske redovničke kuće, fra Jozo je naglasio kako „pamćenje ne treba biti okrenuto samo prošlosti ono treba biti projicirano u budućnost. (…) Nastojmo s radošću i povjerenjem u Božju providnost, oko našeg Evanđeoskog poslanja“.

Nakon misnoga slavlja druženje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici oko obiteljskoga stola gdje su se pridružili fra Marinko Didak, župnik Župe Sv. Martina u Bučićima, fra Pero Vrebac, župni vikar u Župi Duha Svetoga u Novoj Biloj i sestre Kćeri Božje ljubavi iz Novog Travnika.

U pripremi za obilježavanje jubileja osnivanja redovničke kuće, sestre zajednice su organizirale i dva molitvena susreta i druženje sa sestrama. Prvi je održan 3. prosinca za mlade (Framu) župe Bučići, a drugi 9. prosinca za odrasle. Završna trodnevna duhovna priprava za slavlje jubileja bila je duhovna obnova za sestre zajednice.

U duhu zahvale za život zajednice i za sva primljena dobra ali i kao poticaj za još zauzetije djelovanje u današnjem svijetu i onima kojima smo poslane, proslavljena je ova sestarska obljetnica. Bogu hvala za više od šezdeset godina djelovanja sestara u župi i 25 godina redovničke kuće u Bučićima.

 

s. Ljubica Stjepanović

Fotografije uz članak
Kontakt / Karta

Kontakt informacije

tel.: +387 33 208 980;
tel./fax: +387 33 208-629
Bjelave 85 71000 Sarajevo, BiH
franjevke.bh@gmail.com

Naša lokacija

Najave / Kalendar

Kalendar objava

travanj 2024
P U S Č P S N
« ožu.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
WordPress Video Lightbox