HRT emitira poseban program u povodu kanonizacije Majke Terezije

Fotografije uz članak 1
30.08.2016

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 4. rujna, na dan proglašenja Majke Terezije svetom, emitira poseban program. U okviru posebnoga tematskoga bloka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) 4. rujna nakon Dnevnika u 20 sati na rasporedu je dokumentarni film Ljiljane Bunjevac Filipović Prateći majku Tereziju.

"Ekipa Hrvatske radiotelevizije jedna je od rijetkih novinarskih ekipa koja je uspjela ući u kuće sestara misionarki ljubavi u Kolkati i snimiti ostavštinu Majke Terezije. Malo je poznato da je Majka Terezija otišla u misionarke u Indiju upravo na inicijativu hrvatskih isusovaca. Njezin veliki prijatelj i ispovjednik njezinih sestara bio je otac Ante Gabrić, o kojemu smo za boravka u Indiji također snimili dokumentarni film", istaknula je scenaristica i redateljica Ljiljana Bunjevac Filipović.

Nakon dokumentarca u 21 sat na rasporedu je i posebna emisija Velika djela male žene u kojoj će gostovati i o Majci Tereziji govoriti mnogi koji su je upoznali preko njezinih sestara koje djeluju u Zagrebu. "Majka Terezija ljubila je i hrvatski narod. Pokazala je to više puta pohodima našoj domovini. Bit će zanimljivo čuti goste u studiju koji će govoriti o tome koliko njezina samozatajna zajednica uspijeva odgovoriti na današnje izazove, među kojima je i izbjeglička kriza, te koliko može nadahnuti vjernike i sve ljude dobre volje", ističe u najavi urednik i voditelj emisije Neno Kužina. (ika)