Šibenik: Seminar za medicinske sestre redovnice

Fotografije uz članak 1
10.10.2017


Seminar za medicinske sestre, u organizaciji Hrvatske redovničke konferencije, održan je od 6. do 8. listopada 2017. u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Okupilo se više od pedeset medicinskih sestara iz Hrvatske, BH, Srbije i Austrije. Iz naše Provincije sudjelovale su s. Ankica i s. Gabrijela Tomas, s. Mislava Lovrenović, s. Monika Knežević i s. Jozefina Franjković.

Tema susreta bila je „U ljubavi nas predodredi za posinstvo...“ (Ef 1,5), a voditelj mons. Marinko Mlakić. Kroz tematska izlaganja predavač je starozavjetnim biblijskim likovima zorno prikazao Božju ljubav i brigu u povijesti izabranog naroda, ali i u našoj povijesti. Punina Božje ljubavi prema čovjeka očitovala se u Kristu Spasitelju, rođenom od Marije ponizne službenice. Marija nije samo slušala, nego je učinila daleko više, poslušala je Božji zov te postala predivan primjer u služenju. Zbog toga je na životnom putu neminovno obnavljati vjeru i prianjati uz istinu. Ona nam daje snage da ustrajemo bez nje dolazi smrt.

Ohrabrene i obnovljene duhom i poslugom domaćina, radosno smo napustile stari kraljevski grad Šibenik. U srcu nosimo jedinstvenu sliku katedrale i gostoljubivost sestara šibenskih franjevki.

S. Jozefina Franjković