I izvede ih na goru u osamu

Fotografije uz članak 9
05.08.2017

Već sedmi put po redu na prelijepoj je planini Ranče održan ljetni kamp za djevojke. Kao i svake godine i ovaj je kamp trajao puna tri dana, od 1. do 4. kolovoza 2017. god. Organizatori ovog kampa bile su sestre franjevke koje su nas svaki dan učile kako je malo dovoljno za veliku sreću. Voditeljica programa bila je s. Maja Ivković koja ga je pripremila na vrlo kreativan način te omogućila da svi u njemu aktivno sudjelujemo. Slagali smo slagalicu prijateljstva, igrali se, crtali jedni druge i tako se detaljno upoznavali.

Izdvojit ćemo i program koji nam je priredila s. Anica Markelić na svetkovinu Gospe od anđela koja se slavi 2. kolovoza. Svatko od nas bio je jedan anđeo različitih osobina ili kreposti. Neke od tih kreposti bili su i darovi Duha Svetog. Kako bismo saznali što više o biljkama i njihovom bogatstvu,  s. Tihoslava Bliznac se i ovaj put potrudila da nam ih što bolje predstavi. Uistinu je jako važno cijeniti sve ono što je Bog stvorio jer upravo nam zahvaljujući tome život ima bolji smisao. Obroci koji su nam bili kao poklon na kraju svega plod su iskusnih ruku s. Nevenke Mijatović i gospođe Ljilje kojima se ovim putem i zahvaljujemo.

Ono što nas je zadivilo jest prelijep pogled na brda obasjana suncem na Suhom vrhu te predivan zalazak sunca s jarkim bojama na Golom Ranču gdje smo imali i svetu misu  koju je predslavio fra Juro Aščić. Svaki je dan bio ispunjen molitvom i Božjom prisutnošću. Pričešćivali smo se pod obje prilike tj. Tijelom i Krvlju Kristovom. To je za nas predstavljalo veliko i novo iskustvo.

Jako smo zahvalni s. Blaženki Marjanović  i s. Ivi Klarić koje su ovaj kamp uljepšale raznim igrama i šalama te na neki način probudile djetinjstvo u nama. Također veliko hvala s. Miri Bliznac koja nam je osigurala smještaj i hranu te našoj predivnoj Zorici Barić koja nam je uvijek vraćala osmijeh na lice. Ovaj je kamp za nas postao mjesto zajedništva, veselja i sreće. Pokazale smo kako odlično funkcioniramo bez mobitela i interneta.

Pozivamo vas da sudjelujete na ovom kampu iduće godine jer upravo je mladost doba u kojem počinjemo vjerovati u sebe, a nismo prestali vjerovati u druge. Vidimo se!

Antonija Jakšić i Lucijana Marčeta


Više fotografija sa ovog susreta možete pronaći ovdje i ovdje.