S. M. Ćirila (Mara) Nedić

Fotografije uz članak 1
U petak, 5. prosinca 2014. u samostanu Sv. Franje u Kloštru Ivaniću u Gospodinu je preminula naša s. M. Ćirila Nedić u 83. godini života i 59. godini redovništva.

Sprovodni obred bit će u subotu, 6. prosinca, na groblju Sv. Roka u Kloštru Ivaniću u 12 sati a potom će se slaviti sveta misa zadušnica.

 S. Ćirila, krsnim imenom Mara, rođena je 24. rujna 1932. u Tolisi u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije, od oca Peje i majke Janje r. Filipović.

U našu zajednicu Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske Provincije primljena je 7. kolovoza 1950. u Tolisi. Postulaturu je započela 2. veljače 1956. u Pančevu, a godinu novicijata 2. kolovoza 1956. u Virovitici. Prve redovničke zavjete položila je 12. kolovoza 1957. pod redovničkim imenom s. Ćirila, a doživotne 23. kolovoza 1962. u Kloštru Ivaniću.

U svom redovničkom životu djelovala je u župnom pastoralu najviše kao sakristanka i voditeljica crkvenog pjevanja u Sarajevu, Busovači, Foči, Gučoj Gori, Brajkovićima, Kozari Boku, Žeravcu, Tolisi, Domaljevcu, Tišini i Gornjoj Tramošnici odakle je u vihoru rata 1992. godine zajedno sa cijelom zajednicom sestara bila primorana napustiti Posavinu. Nakon toga, živjela je godinu dana u zajednici sestara na Remetama u Zagrebu, te u Kloštru Ivaniću gdje ostaje sve do svoje smrti.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!