S. M. Bogumila (Draga) Lijović

Fotografije uz članak 1

U četvrtak, 24. srpnja 2014. u samostanu sestara na Gorici u Livnu u Gospodinu je preminula s. M. Bogomila Lijović u 78. godini života i 55. godini redovništva. Sveta misa zadušnica bit će u samostanskoj crkvi Sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu u 13 sati, a potom sprovodni obred na mjesnom groblju Sv. Mihovila na Gorici. 

S. Bogomila, krsnim imenom Draga, rođena je 19. travnja 1937. u Žiroviću (Ploča) u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Ljubunčiću, od oca Franje i majke Marije r. Šandrk kao sedmo od osmero djece.

U našu zajednicu Školskih sestara franjevki primljena je 29. svibnja 1958. u Fojnici gdje je započela redovničku formaciju. U postulaturu je primljena 2. veljače 1959. u Fojnici, a godinu novicijata započela je 22. kolovoza 1959. u Kloštru Ivaniću. Prve redovničke zavjete položila je 23. kolovoza 1960. pod redovničkim imenom s. Bogomila. Doživotne zavjete položila je 23. kolovoza 1965. u Kloštru Ivaniću.

Redovničko posvećenje i svoje franjevačko poslanje živjela je služeći kao sakristanka i švelja. Nakon položene Dopisne teologije u Zagrebu povremeno je radila u župnoj katehezi. Djelovala je u franjevačkim samostanima u Visokom, Cerniku, Čakovcu, Beču, te na Gorici u Livnu. Službu kućne predstojnice obnašala je u zajednici sestara u Visokom, Cerniku, Čakovcu i Beču.

Od kolovoza 2010. kada joj je dijagnosticiran karcinom čeljusti s. Bogomila je bila na intenzivnom liječenju u Zagrebu gdje je boravila u zajednici sestara u našem samostanu Navještenja Gospodinova u Zagrebu a potom u samostanu Sv. Franje u Kloštru Ivaniću.

U četvrtak, 24. srpnja, opremljena svetim sakramentima, s. Bogomila  je preminula u sestarskoj kući u Livnu.

 

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!