Izrada crkvenog ruha

 

Izrada crkvenog ruha vezana je uz same početke života i djelovanja Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja. Započela ga je osobno s. Margareta Pucher, utemeljiteljica Družbe. Kroz izradu crkvenog ruha sestre njeguju osjećaj poštovanja i posebne ljubavi i pažnje prema svetim otajstvima te skrbe za urednost i ljepotu "kuće Božje" po primjeru svetoga Franje Asiškoga.

Radionica za izradu crkvenog ruha nalazi se u našem samostanu na Gorici u Livnu gdje sestre izrađuju misnice i štole u četiri liturgijske boje, albe, rokete, cingulume, oltarnjake, korporale, kaležnjake… 

Za sve potrebne informacije obratite se na adresu:

S. M. Marica Čičak

Gorička cesta bb

BiH - 80101 LIVNO

tel. 0038734 202 114     

mob. 0038763 853 708          

e-mail: maricacicak@gmail.com

 

 


"Molim vas većma nego za samoga sebe da, onda kad bude zgodno i kad vidite da je prikladno, ponizno zamolite klerike da presveto tijelo i krv Gospodina našega Isusa Krista i sveta imena i napisane njegove riječi, koje posvećuju tijelo, moraju štovati iznad svega.

Kaleže, korporale i sav ures oltara, koji treba za žrtvu, neka imaju dragocjeno. I ako bi u kojem mjestu presveto Gospodinovo tijelo bilo jako siromašno smješteno, neka ga prema zapovijedi Crkve postave na dragocjeno mjesto, neka ga zatvore i neka ga s velikim poštovanjem nose i s ozbiljnošću drugima dijele..." 
(Iz Pisma sv. Franje Asiškoga Kustodima)